Virdžin i Nik Virt završavaju saradnju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.06.2011.


Virdžin i Nik Virt završavaju saradnju

©

Glasine o Virtovoj budućnosti počele su nedavno, kada je jedan italijanski časopis otkrio da je tim u razgovorima sa Meklarenom i Mercedesom u vezi saradnje po princimu po kome sarađuje Fors Indija. Novi paket trebao bi sadržati motor, menjač, KERS i zadnje vešanje.

Potvrda svega došla je ubrzo od šefa tima Endija Veba."Doneta je odluka da tim preuzme veću kontrolu nad svojom sudbinom. Istovremeno u dogovoru sa našim sadašnjim tehničkim partnerom tokom prošlih nekoliko nedelja odlučili smo da prekinemo saradnju. Verujem da će koraci koje preduzimamo napraviti dobru osnovu, tehničku i operativnu, kako bismo dostigli naše ciljve u godinama koje slede", rekao je Veb.

CFD sistem Virt Risrča, kompanije u vlasništvu Nika Virta, po kome ovaj tim proizvodi svoje bolide, odnosno sistem u kome ne koriste vazdušni tunel, pored uštede nije doneo očekivani napredak. Loš start sezone naterao je tim da planira bolid za sledeću sezonu, a kao konsultant pojavljuje se Pet Simonds, bivši inženjer Renoa.

Tim će nastaviti sa razvojem sadašnjeg, boida ali svoje resurse polako usmerava ka sledećem modelu MVR-03.

Marusija Motors koja je postala značajann suvlasnik želi da tim krene napred kako bi do 2014-e i Velike nagrade Rusije tim bio u poziciji da se boriza podijum ili bolje reći tim sa sredine grida. Sve ostalo bi bilo preterano ambiciozno. Sledećih nedelja možemo očekivati još objava iz ovog tima, prevashodno o mogućem novom tehničkom partnerstvu.