Meklaren najavio pojačanje tehničkog tima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.10.2013.


Meklaren najavio pojačanje tehničkog tima

©McLarenF1

Meklaren u ovohj sezoni nije uspeo da osvoji podijum, a najbolji rezultat je 5. mesto Batona u Kini. Poslednji put tim nije osvojio podijum 1980. godine. Ipak, na pet trka do kraja šampionata fokus je prebačen na sledeću sezonu, pa je sva prilika da će tako i ostati.

Šef tima Martin Vitmarš najavio je sprovođenje pregleda personala i najavio dolazak "velikih imena" u tehnički tim do kraja godine.

"Mi smo u kuntinuiranoj potrazi i dovođenju novih ljudi u tehnički tim. Prilično smo ojačali, a imamo i početnika ove godine".

"Još nismo objavili najveća pojačanja, a ona će biti svakako zapažena i interesnatna za medije. Moramo restruktuirati tim od vrha, pa sve do tehničkog tima, kako bi osigurali što brži povratak na put pobede".

U prošlosti Meklaren se oporavljao od lošeg starta sezone i pobeđivao, ali po rečima Vitmarša ove godine je drugačije zbog toga što je fokus prebačen na sezonu 2014 i nova pravila.

"Odlučili smo da resurse prebacimo na sledeću sezonu. Znamo da smo zakasnili sa razvojem oko 6 meseci, a ako toliko kasnite u ovom poslu to znači da ste u zaostatku od 0,5s do 0,75s u odnosu na rivale", rekao je Vitmarš.

Meklaren je ostao bez tehničkog direktora Pedija Lova, koji je prešao u Mercedes, a glasine da će Ros Bron preći u Mekleren prilično su diskutabilne nakon najave da će preći u Hondu. Najveće pojačanje tima je Mat Moris koji je došao iz Zaubera u junu, a ostala značajna pojačanja čekaćemo do kraja godine.