Perez: Jednog dana ćemo zažalati zbog guma


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.10.2013.


Perez: Jednog dana ćemo zažalati zbog guma

©McLarenF1

Veber i Alonso kritikovali su loš kvalitet Pirelijevih pneumatika, koje su se brzo trošile i imale slabo prijanjajne na stazi. Ipak, Perez je taj koji je imao incident na stazi kada mu je prednja desna guma eksplodirala i odvalila deo krila.

Pireli je, kako se i očekivalo, veći deo krivice prebacio na Pereza, objašnjavajući da je preveliki broj blokiranja točka doprineo pravljenju deformacije na gumi koja je uz velike vibracije dovela do raspadanja sloja gume. Uz to proizvođač se ogradio izjavom da pravi gume po specifikacijama traženim od strane FIA-e.

Perez je priznao da je set koji je vozi bio prilično istrošen ali je upozorio na bezbednost koja ni ovoga puta nije bila na odgovarajućem nivou.

"Na kraju se ništa nije dogodolo, ali će se jednog dana dogoditi. Zbog toga što se ništa nije dogodilo, niko neće mnogo komentaristi situaciju, ali će se jednog dana dogoditi nešto mnogo loše, zbog čega ćemo svi zažaliti", rekao je Perez.

Vozač Meklarena je na kraju ipak uzeo jedan u bod u Južnoj Koreji, pošto je Rikardo u Toro Rosu odustao par krugova pred kraj trke. Njegov klupski kolega Baton zauzeo je 8. mesto.