Bahrein spreman za trku u novom terminu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 31.05.2011.


Bahrein spreman za trku u novom terminu

©

Ovogodišnja sezona trebala je početi Velikom nagradom Bahreina, ali politička nestabilnost i protesti doveli su do odlaganja trke. Ponovno uključivanje ili definitivan izostanak, situacija već duže vreme ne dobija epilog, a definitivnu odluku doneće Svetsko veće moto sporta u petak.

Vodeći čovek Velike nagrade Bahreina, Zajed Rašid Al Zejani veruje da će se trka u okolini Abu Dabija ipak održati u novembru.

U poziciji smo da opet organizujemo događaj kao što je Formula 1. Stvari su se smirile u Bahreinu i život se vraća u normalu. Srećni smo da se trka održi bilo kada", rekao je Al Zajani.

Berni Eklston pozvao je timove da podrže održavanje Velike nagrade Bahrina. Indija je spremna na ustupanje mesta i pomeranja u kalendaru da bi se napravio prostor za 20 Velikih agrada, po prvi put u sezoni.

Šef Mercedesa Ros Bron među prvima je kritikovao naknadno ubacivanje VN Bahreina u kalendar i završetak sezone u decembru. Mercedes je po njegovim rečima svoj test tim sastavio sa ekipom koja ide nas trke, tako da su odmori i praznici tokom Božića smanjeni a cela ekipa se opet sastaje u januaru. raspored je isuviše gust, a planiranje sezone mora biti mnogo bolje realizovano da bi se našlo malo vremena za odušak.

U Feraiju su pak za održavanje trke, naravno zbog interesa ove kompanije u ovoj bogatoj zemlji. Međutim održavanje u prvoj nedelji decembra je diskutabilno pa se iz ovog tima čuje predlog o pomeranju u drugu nedelju meseca.

Po svim izgledima trka će se održati a pred logističarima timova su pune ruke posla oko planiranja.