Pireli zvanično potvrđen kao snabdevač


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.09.2013.


Pireli zvanično potvrđen kao snabdevač

©PirelliF1

Ranije tokom ove sedmice direktor Pirelija, Pol Hemberi, otkrio je da će do dogovora ubrzo doći, te da su sporni sitni detalji koji će uskoro biti usaglašeni.

Konačna potvrda došla je na jučerašnjem sastanku, kada je Svetsko veće moto sporta potvrdilo da će Pireli nastaviti da dostavlja gume i u sezoni 2014, koji je FIA nazvala "periodom tranzicije".

Jedna od novih aspekata u novom Konkord ugovoru je i nova procedura tendera za imenovanje ekskluzivnog dobavljača guma i goriva za F1 šampionat.

U ovom novom procesu FIA će biti imenovana kao glavna u sprovođenju tendera. Nosilac komercijalnih prava imaće mogućnost da pokrene pregovore sa potencijalnim dobavljačima sa naznakom da će Svetsko veće moto sporta zvanično imenovati dobavljača.

U cilju da se što lakše prođe kroz tranzicioni period, uzimajući u obzir ugovore koje su već potpisali FOM, timovi i Pireli, SVMS je potvrdilo da će italijanski proizvođač guma nastaviti da sabdeva timove, uz obavezu poštovanja svih tehničkih i sigurnosnih standarda propisanih od strane FIA-e.