Masa: Hamilton mora naučiti lekciju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.05.2011.


Masa: Hamilton mora naučiti lekciju

©

Brazilac je bio besan kada je doživeo koliziju sa Hamiltonom posle koje je odustao. Pokušavajući da preotme poziciju od Mase, Hamilton je udario Ferari brazilskog asa oštetivši mu prednje krilo. Borba se nastavila kroz tunel. Masa je išao prljavom stranom, punom od ostataka gume izgubio kontrolu na već oštećenom boidu, udario u zaštitni zid i trka je za njega bila završena. Hamilton je nastavio trku odradio kaznu prođi kroz boks, a posle trke dobio je i kaznu od +20 sekundi zbog kolizije sa Pastorom Maldonadom, koji je pri tom "duelu" takođe odustao.

"Pokušao je da me pretekne prelaskom preko ivičnjaka, mislio sam da je nemoguće da me tu pretekne. Mislim da je bio previše agresivan. Kada smo ušli u tunel, moj bolid je već bio oštećen, vozio sam prljavom stranom i udario u zid. Ono što je uradio bilo je neverovatno, ne samo u mom slučaju već i u slučaju drugih vozača. Mislim da treba biti kažnjen, na oštrijom kaznom. FIA mora smisliti nešto u vezi njega inače neće naučiti lekciju", rekao je revoltirani Masa.

Masa nije jedini koji je kritikovao Hamiltona. Isto je učinio i drugi "oštećeni" u duelu s vozačem Meklarena, Pastor Maldonado.

"Mislim da je pokušao isti manevar u mom slučaju kao i u slučaju Felipea, potpuno isti, bio je previše optimističan. Staza je vrlo uska i pri preticanju moraš biti veoma oprezan. Napravio sam dosta preticanja tokom trke i nikada nisam imao probleme jer sam bio veoma siguran u ono što radim. Zasigurno da je on bio u problemima po pitanju svoje pozicije, jer se on bori za šampionat", rekao je Maldonado.