Lotus nudi promenu imena u Reno


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.09.2013.


Lotus nudi promenu imena u Reno

©LotusF1

Tim iz Enstona dugo je bio fabrički tim Renoa, ali je pre nekoliko godina doneta odluka da se u F1 uzme uloga proizvođača motora, a fabrrički tim proda. Posle prvih investicija od strane Žerara Lopeza i njegove firme "Ženi Kapital", Reno F1 menja ime u Lotus Reno GP, a godinu dana kasnije u Lotus F1 Tim, nakon sudske parnice sa vlasnikom Kejtrema Tonijem Fernadezom, koji je tada vodio tim pod imenom Tim Lotus.

Lotus ima problema sa prilivom svežeg novca, nedavno je prodat manjinski udeo u timu, a i zvezda tima Kimi Raikonen, koji odlazi na kraju sezone, izjavio je da je kašnjejne sa isplatom jedan od glavnih razloga zašto odlazi iz tima.

Ako se Reno odluči za investiranje u Lotus, Lopez je spreman i na promenu imena ekipe.

"Idealno bi bilo da imamo podršku proizvođača automobila. To daje dodatnmu težinu u F1 areni u odnosima sa investitorima i vlasnicima akcija. Verujem da Reno računa na dva tima, Red Bul i nas. Ne bih mario da se ime tima promeni. Nije važno kako će se zvati - Ženi, Lotus, Reno ili nekako drugačije", rekao je Lopez.

Lotus već odavno traži novog investitora. Ulaganja od strane Reno Sport F1 svakako bi dobrodošla, naročito sada kada je Reno učvrstio veze sa Red Bulom, a tim iz Enstona ostao po strani, na nivou kupca agregata.