Ferari neće sustići Red Bul naredne sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.09.2013.


Ferari neće sustići Red Bul naredne sezone

©RedBullF1

Fetel i Red Bul su u odličnoj formi ove sezone i sigurno se približavaju ka osvajanju četvrte uzastopne šampionseke titule.

Od sledeće sezone doći će do značajnih promena po pitanju motora, odnosno prelazak na V6 turbo agregate, pa se mnogi nadaju da će tu pronaći svoju šansu da okončaju dominaciju "Bikova".

Ipak, jedan od ključnih ljudi Lotusa, Alan Perman, ne deli takvo mišljenje.

"Biće promena, ali neće biti toliko velikih promena. Fetel sada ima dve sekunde prednosti po krugu i deo te prednosti će preneti i u narednu sezonu. Budimo iskreni, Red Bul je sada najbolji u konstruisanju bolida, pa zašto onda ne bi bili najbolji i u konstruisanju bolida za narednu sezonu."

"Mislim da će biti uticaja po pitanju agregata ali nema razloga za sumnju u Renoovu konkurentnost."

"Možete biti uvereni da će Fetel imati bolid i agregat koji će biti među najefikasnijim. Red Bul će i dalje biti tim koji treba pobediti, a Fetel vozač kojeg treba pobediti", rekao je Perman.

Fetel je završio poslednju trka sa 32 sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Alonsa, a razlika bi bila još veća da vozilo sigurnosti nije izlazilo na stazu polovinom trke.

Šanse da Alonso i Ferari sustignu Red Bul sledeće sezone su prilično male.

"Razlika je 2,5 sekundi po krugu. Veći deo te razlike pravi Fetel jer Veber nije bio ni blizu tome. Da sam na Fernandovom mestu zaboravio bih na osvajanje šampionata jer nije ni blizu tome, a neće biti ni sledeće godine blizu ako Red Bul ima sada ovoliku prednost", dodao je on.