Reno će ispitati kvarove iz Singapura


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.09.2013.


Reno će ispitati kvarove iz Singapura

©RenoSportF1

Veber je privodio trku kraju i držao sigurno četvrto mesto kada su počeli problemi sa curenjem rashladne tečnosti na njegovom agregatu. U završnom krugu trke nije više bilo pomoći i Australijanac je morao da parkira bolid posle plamena koji je izbio na njegovom Red Bulu.

Sa druge strane Roman Grožan je nakon restarta morao da prkira svoj Lotus u garažu u 38 krugu, zbog manjka pritiska vazduha koji je potrban motoru. Francuz je imao izgledne šanse za podijum do tog trenutka.

"Iskreno, imamo gorak ukus pobede u ustima. Pobeda Fetela i podijum Raikonena je pravo zadovoljstvo ali smo imali neke od problema koje nismo imali dugo vremena".

"Uprkos tome što je Grožan imao novi agregat za trku konzumacija vazduha u prvom delu trke bila je prvisoka. Dogovorili smo se sa timom da pozovu Grožana u boks kako bi pokušali brzu popravku ali je probrem privremeno rešen, opet se pojavio i morali smo da povučemo auto iz trke.

Što se Markovog motora tiče došlo je do curenja rashladne tečnosti na samom kraju trke. Kraj je bio tako blizu i mi smo pokušali sve zajedno sa timom da završimo trku ali se voda u sistemu pregrejala i morali smo da odustanemo."

"Nismo preterano zabrinuti zbog nastalih problema, ovo sporadični slučajevi ali ćemo ipak ispitati oba i do Koreje odraditi potrebne prepravke i promene ako budu potrebne", rekao je Remi Tafin, šef trkačkih operacija u Reno Sportu F1.