Teška trka za Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.09.2013.


Teška trka za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Krajem trke izgledalo je da će Di Resta pokušati da preuzme poziciju Hilkenbergu i rivalima iz Meklarena, ali je samo nekoliko krugova pre kraja vozač Forsa završio u barijeri. Njegov klupski kolega Zutil u međuvremenu je pristigao Hilkenberga ali se činilo da nema tempo za preticanje. Odustajanje Vebera ipak je uvelo Zutila u bodove.

"Bila je ovo teška trka za nas sa iscrpljujićim krajem. dobar je osećaj otići kući sa bodom, to je mala motivacija za čitav tim. Krajem trke sustigao sam vozić ispred ali čim sam se približio ostao sam bez guma. Na kraju smo svi ostali bez guma, vozili kao po ledu, a ja nisam mogao da napadam. Srećan sam da smo pokupili bod koji je tim svakako zaslužio", rekao je Zutil.

"Šteta je otići sa trke bez bodova koji su bili prilično izgledni. Kontrolisao sam trošenje guma prilično dobro i performanse u trci bile su prilično dobre. I bez vozila bezbednosti imali smo prilično dobru poziciju, ali smo napravili pravi izbor i imali šansu da izazovemo vozić rivala koji je bio ispred mene u poslednjem segmentu trke. Onda sam imao udes u krivini sedam. Još uvek nisam siguran šta se dogodilo jer sam ušao u krivinu kao i u prethodnim krugovima, ali je bolid jednostavno nastavio pravo i nisam mogao da zaustavim. Tim istražuje šta se dogodilo, rekao je Di Resta.

Fors Indija je osvojila 1 bod , dok je rivalski Meklaren koji je na prethodnoj trci preuzeo poziciju 5 u konkurenciji konstruktora, iz Singapura otišao sa  novi 10 bodova.