Hilkenberg opet u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.09.2013.


Hilkenberg opet u bodovima

©SauberF1

Esteban Gutijerez je zablistao na kvalifikacijama, ali je Hilkenberg imao bolji tempo u trci i doneo 2 boda Zauberu.

Hilkenberg je uspeo da i pored prepuštanja pozicije Perezu početkom trke dođe do bodova. Vraćanje pozicije usledilo je zbog vožnje van trkačkog dela staze, ali se Hilkenberg požalio da je odluka sudija prestroga jer je on želeo da izbegne kontakt sa vozačem Meklarena. Gutijerez je završio na pozicije 12 posle problema sa degradacijom guma.

"Možemo biti srećni ostvarenim rezultatom. Nosimo kući dva boda. Iskreno, nisam očekivao više od toga. Imao sam dobar start, a onda je usledila situacija sa Perezom. Na kraju sam morao da mu prepustim poziciju sa čim se nisam potpuno složio. U borbi je bio i jedan Vilijams, Serhio je bio na unutrašnjoj strani, morao sam da odem izvan kako bi izbegao ivičnjak. Krajem trke borio sam se da ostanem u bodovima jer su gume bile prilično istoršene. Veber, Rozberg, Hamilton i Masa bili su na novijim gumama, ja sam se jednostavno morao fokosirati da ostanem na stazi i završim trku", rekao je Niko Hilknberg.

"Očekivali smo bolji rezultat danas. Tempo tokom trke nije bio dobar, posebno na početku trke kada sam se dosta borio sa bolidom. Kasnije sam počeo još više da forsiram što je dovelo do povećanje degradacije i proklizavanja zadnjeg dela auta. Bila je ovo jedna od težih trka koje sam vozio. Uradio sam sve što sam mogao i ovo je rezultat koji sam postigao. Strategija takođe nije bila idealna. Ipak, ovo je korak napred i moramo nastaviti da pravimo još bolje rezultate", rekao je Esteban Gutijerez.