U Meklarenu zadovoljni postignutim


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.09.2013.


U Meklarenu zadovoljni postignutim

©McLarenF1

Dženson Baton se na kraju zadovoljio pozicijom 7 dok je njegov klupski kolega Serhio Perez osmi.

"Mislili smo da imamo šanse za podijum ali nismo imali tempo sa nadolazećim konkurentima. Ipak, borba je bila zanimljiva i moramo rizikovati kako bi imali neki završetak na podijumu ove godine."

"Planirali smo da provdemo veći deo trke na opcionim gumama pa smo tako i podesili auto. Primarne gume nisu dobro funkcionisale, a pošto sam dugo morao da zadržavam Kimija iza uništio sam gume na zadnjoj osovini. Na kraju sam uvideo da nemamo dovoljno tempa da ga sprečim da me pretekne. Završio na sedmom mestu, nisam mogao bolje i da sam imao drugu strategiju. Drago mi je što sam doneo nove bodove za tim", rekao je Baton.

"Mislim da moramo biti zadovoljni današnjim rezultatom. Sedmo i osmo mesto, kao što je Dženson rekao najbolje je što smo mogli ostvariti."

"Sa mog gledišta vozilo bezbednosti je izašlo u pogrešnom trenutku za nas, zato smo morali da rizikujemo i probamo da završimo sa dva pit stopa. Bilo je teško upravljati bolidom i držati ga podalje od barijera, a li izbor je na kraju bio dobar. Na kraju da kažem da sedmo i osmo mesto nije nekakav brilijantan rezultat, no bolji je od onoga čemu smoi se nadali. Ipak, ne verujem da će doneti osmeh na lice naših fanova", rekao je Perez.

Meklaren je imao taktiku sličnu Ferariju i Lotusu ali nije imao njihov tempo. Ipak, ono što je najbitnije, oba vozača su osvojila bodove, nasuprot najbližem rivalu Fors Indiji koja nosi samo bod iz Singapura.