Rozberg dovodi u pitanje strategiju tima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.09.2013.


Rozberg dovodi u pitanje strategiju tima

©MercedesAMGF1

Posle borbe za vodeću poziciju na startu trke sa Fetelom, Rozberg se ipak pozicionirao na svojoj, drugoj startnoj poziciji koju je držao sve do perioda u kome je na stazu izašlo vozilo bezbednosti. Usporavanje trke otvorilo je nove mogućnosti, odnosno šanse ze nove strategije koje Mercedes nije dovoljno dobro iskoristio.

Tim je odlučio da svoje vozače ostavi na stazi poput rivala iz Red Bula. Ipak, poslenji servis pod trkačkim uslovima doneo je probleme Rozbergu i Hamiltonu koji su morali da se probijaju sa sredine grida ka vodećim pozicijama.

Rozberg se probio do petog, da bi nakon iznenadnog osustajanja Vebera u poslenjem krugu uzeo četvrto mesto. Luis Hamilton se plasirao na peto mesto odamh iza Rozberga. Ipak, kako rozberg, tako i Hamilton kritikuju tim zbog promašaja u taktičkim odlukama.

"Trka je bila teška posle izlaska vozila bezbednosti. Bilo je dosta različitih strategija i čini mei se da smo posao mogli odraditi bolje. Ne znam da li je moglo mnogo ili malo bolje, ali znam da nije bilo idealno", rekao je Niko Rozberg.

"Mislim da ne možemo otići zadovoljni. Razočaran sam rezultatom uzimajući u obzir koliko smo se borili u trci. Izgleda da strategija nije bila dobra onoliko koliko smo se nadali", rekao je Luis Hamilton.