Fetel: Ovo nije splet srećnih okolnosti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.09.2013.


Fetel: Ovo nije splet srećnih okolnosti

©RedBullF1

Vozač Red Bula imao je neverovatan tempo kako na startu trke, tako i na restartu koji je bio ravno polovinom trke. Razlika koju je napravio u odnosu na drugoplasiranog Alonsa veće je od pola minuta.

"Start trke bio je malo lošiji. Niko (Rozberg) je dobro povukao ali je srećom otišao previše u krivini pa sam uspeo da ga obiđem. Ovo obilaženje bilo je veoma bitno jer smo imali odličan tempo koji je odmah trebalo koristiti. Posle perioda vozila beznbednosti na stazi opet smo imali dobar tempo."

"Bolid je bio neverovatan. Ovo se ne dešava zbog spleta srećnih okolnosti, već samo zbog napornog rada tima koji stoji iza mene. Bilo je pravo zadovoljstvo voziti bolid ove večeri", rekao je pobednik trke.

Fetelov klupski kolega nije imao toliko sreće. U trenucima dok je Fetel proslavljao pobedu, Veber je izlazio iz zapaljenog RB9.

Nekoliko krugova pre kraja, nakon proboja na četvrto mesto, Veberu je savetovano da pređe na kraće menjanje stepena prenosa usled očiglednih mehaničkih problema. Međutim, ni to nije pomoglo. U poslednja dva kruga obišli su ga Rozberg i Hamilton, a potom i Masa. Nakoliko stotina metara nakon ulaska u poslednji krug, Veber je morao da odustane kada je iz njegovog bolida izbio plamen. I dok je Fetel slavio pobedu, Veber je parkirao svoj Red Bul ostavši bez bodova.