Vilijams konačno u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.05.2011.


Vilijams konačno u bodovima

©

Rubens Barikelo priznaje da je osetio veliko olakšanje posle završetka u bodovima. Tim iz Grouva katastrofalno je počeo sezonu. Na prve dve trke nisu stigli do cilja, dok su sledeće trke završali ali bez bodova. Sreća se donekle osmehnula u šestoj trci sezone pa je Barikelo uspeo sa startne pozicije 11 stigne do pozicije 9 i prvih bodova za sebe i tim.

"Srećan sam da sam prekinuo period sa lošom srećom. Bezbedonosno vozilo nije pomoglo našoj taktici sa jednim zaustavljanjem u boksu jer sam malo pre njegovog izlaska odradio boks. Ima dosta pozitivnog i negativnog što nam se dogodilo danas, a pozitivno je to što smo osvojili bodove."

Barikelo je bio na poziciji 10 kada je njegov klupski kolega Maldonado imao borbu sa Hamiltonom za poziciju 6, posle koje je odustao.

"Šest krugova pre kraja mislio sam da je pozicija 10 najbolji rezultat koji mogu ostvariti danas. Završio sam na poziciji 9, ali ne na način na koji sam želeo jer je bio na račun mog klupskog kolege. Izgubili smo dosta bodova kao tim i to je razočaravajuće."

"Dobro je osvojiti bodove. Bili smo blizu osvajanja još više bodova, ali takva je priroda Monte Karla. Pastor je vozio neverovatno čitavog vikenda i velika je šteta što je trku završio u barijerama", rekao je Sem Majkls, tehnički direktor tima.