Grožan u Lotusu i sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.09.2013.


Grožan u Lotusu i sledeće sezone

©LotusF1

Odlazak Raikonena dosta je olakšao poziciju Grožana i timu kao i odluku Lotusa do produži ugovor sa Francuzom. Grožan je stekao veliko iskustvo u poslednje dve sezone, dobro poznaje tim, tako da je odluka bila očekivana.

Za drugo mesto kandidati su Masa i Hilkneberg.

Talentovani Hilkenberg je prešao iz Fors Indije u Zauber koji je trenutno u velikim problemima i osetnim padom rezultata, pa je beg iz posrnulog tima trenutno logičan potez.

Sa druge strane Felipe Masa ima podjednake šanse ako ne i veće da se nađe u Lotusu. Na njegovo strani je stečeno iskustvo u jednom od vodećih timova F1, koje će biti dosta bitno u sezoni u kojoj se uvode značajne promene u svim segmentima sporta. Njegov menadžer Nikoilas, sin Žana Toda, visoko je kotiran u krugovima F1, a već je doveo jednog od sponzora u Lotus. Takođe, dolaskom Mase došlo bi još novca u tim koji trenutno ima problema sa finasijama.

Bitna stvar takođe je i nacionalnost vozača. Odlaskom Mase iz F1 Brazil bi ostao bez svog predstavnika, što svakako nije ni u interesu Bernija Eklstona koji zdušno podržava dolazak mase u Lotus.