Masa potvrdio odlazak iz Ferarija


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.09.2013.


Masa potvrdio odlazak iz Ferarija

©FerrariF1

Posle osam godina provedenih Skuderiji, Masa je objavio na internetu da neće ostati u Ferariju sledeće sezone i da će potražiti novi tim.

"Od 2014-e neću biti vozač Ferarija. Želim da se zahvalim timu na svim pobedama i neverovatnim momentima koje smo zajedno doživeli. Zahvaljujem se mojoj ženi, familiji, fanovima i svim sponzorima. Od svih vas dobijao sam veliku podršku!"

"Sada želim odvozim što je moguće bolje 7 preostalih trka za Ferari. Za sledeću sezonu želim da pronađem tim koji mi može dati konkurentan bolid u kome mogu osvojiti što više trka i eventualno se boriti za naslov prvaka, što ostaje moj najveći cilj."

Felipe Masa je došao u u Ferari posle tri godine provedene u Zauberu. Osvojio je dve trke 2006-e, kada je bio u paru sa Mihaelom Šumaherom. Sledeće godine klupski kolega mu je bio Kimi Raikonen, koji je osvojio šampionat 2007-e, a naredne godine Masa je konkurisao za naslov. Međutim, u dramatičnoj završnici šampionata gubi titulu u poslednjim metrima trke od Luisa Hamiltona iz Meklarena.

Od pobede u završnici šampionata 2008-e u Brazilu, Masa nije uspeo da trijmfuje, a 2009-e doživljava opasan udes na kvalifikacijama za VN Mađarske. Propušta drugi deo sezone, ali spremno dočekuje šampoionat 2010-e. Ipak, ne uspeva da postigne potrebne rezultate i uz samo tri podijuma u poslednje tri godine, postaje neprimetan pored Fenanda Alonsa.

Masina objava dolazi u trenutku kada vesti o dolasku Kimija Raikonena u Ferari, pored zvezde tima Fernanda Alonsa postaju sve glasnije. Drugi vozač koji se povezuje u poslednje dve godine kao zamena za Masu je Niko Hilkenberg. Mladi Nemac je zablistao u nekonkurentnom Zauberu upravo na poslednjoj trci u Monci.