Alonso: Potrebna nam je sreća


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.09.2013.


Alonso: Potrebna nam je sreća

©FerrariF1

Alonso nije mogao ništa više da uradi na Velikoj nagradi Italije protiv hladnokrvnog Fetela. Nemac je poveo trku, a Alonso je uspeo da se sa petog do kraja trke probije do drugog mesta i tako u najvećoj mogućoj meri umanji štetu. Ipak i ovog vikenda vozač Ferarija zaostaje dodatnih 7 bodova za vodećim u šampionatu, tako da je razlika sada 53 boda.

"Moramo biti realistični. Razlika je velika, a do kraja nema mnogo trka, a mi nemamo ni brzinu da pobedimo. Moramo imati dosta sreće i po neko Sebastijanovo odustajanje. U preostalim trkama sa ovom bodovnom razlikom sve to će biti teško izvodljivo."

I pored povećanja razlike Alonso neće dodustati od borbe.

"Isto se događalo i prošle godine. Mnogo toga zavisi od nas. Imam jedno odustajanje na Suzuki i još par problema. Pokušavaćemo do poslednje trke da osvojimo što je god moguće više bodova. Videćemo u Brazilu kolika će biti bodovna razlika".

Alonsu je ovo četvrti završetak na podijumu u Monci. Felipe Masa je odvozio odličnu trku zadržavajući startnu poziciju. Početkom trke bio je na poziciji ispred Alonsa ali mu je kasnije prepustio drugo mesto, a po završenom servisu pao iza Vebera u plasmanu.

"Bio je ovo veoma važan vikend iz više aspekata", rekao je između ostalog Masa, koji je ovog vikenda odradio dobro timske zadatke. Solidna trka u Monci i još par izdanja mogu biti presudni za ostanak u Ferariju.