Moguć prelazak Hilkenberga u Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.09.2013.


Moguć prelazak Hilkenberga u Ferari

©SauberF1

Najbolji mogući završetak vikenda za Nika Hilkenberga. Posle plasmana na treće startno mesto i nešto slabijeg strata, uspeo je da sačuva petu poziciju na kojoj je i završio trku. Ispred njega su se našli samo vozači Red Bula i Ferarija koji su svakako u dominantnijim bolidima.

Ostaje da se vidi da li će Hilkenberg ostati u Zauberu ili će preći u Ferari na mesto Felipea Mase.

Niko ne krije želju da pređe u italijanski tim.

"To je definitivno nešto što ne želim da poreknem, svakako sam zainteresovan. Ne znam da li će se to dogoditi, vreme će reći. Bilo je dosta spekulacija i razgovora ali u nekom momentu razgovori moraju da se završe i donesu odluke", rekao je Hilkenberg.

Odlično izdanje u Monci pred italijanskom publikom svakako je dobra preporuka za telentovanog Nemca. Dobra vožnja u Singapuru svakako bi doprinela da Hilkenberg bude u još povoljnijoj poziciji za prelazak u Ferari.

Osvojenih 10 bodova svakako je motivacija za Zauber, mogućnost prelaska u Ferari motivacija je za Hilkenberga. Pozitivan momenat švajcarski tim svakako bi voleo da u narednim trkama iskoristi za osvajanje preko potrebnih bodova, neophodnih za beg sa dna i napad na sedmoplasirani Toro Roso.

Hilkenbergov kolega Gutijerez i ovog puta je ostao van bodova. Uz nešto bolje izdanje ovog vikenda zauzeo je poziciju 13.