Podvig Hilkenberga


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2013.


Podvig Hilkenberga

©SauberF1

U veoma komplikovanoj sezoni za tim sredine grida za koji se govorilo pre spasa od strane ruskih investitora da će biti primoran da napusti takmičenje zbog finansijskih problema, Niko Hilkenberg je napravio pravi podvig plasiravši se na treće startno mesto na prestižnoj VN Italije.

Najbolje dosadašnje izdanje nemačkog vozača bilo je u Kanadi kada je zauzeo poziciju 9, a sada je iza sebe ostavio vozače iz 6 timova koji imaju zasigurno konkurentnije bolide.

Hilkenberg je bio sporiji samo od para iz Red Bula dok je iza sebe ostavio vozače iz dominantnih timova poput Ferarija i Mercedesa.

U Zauberu su oduševljeni rezultatom.

"Ni sami ne možemo da verujemo. Ovo je fantastično. Niko je sam rekao da je odvozio perfektan krug. Mislim da je odradio fantastičan posao. Ovo je vrlo važan rezultat, daće nam podstrek koji nam je preko potreban", rekla je Moniša Kaltenborn.

Ipak, šefica tima podseća da Zauber mora da ostane "na zemlji" jer tek predstoji trka, duga 53 kruga.

"Moramo imati na umu da su ovo samo kvalifikacije. Nadam se da možemo iz ove pozicije izvući dobar rezultat", dodala je ona.

Esteban Gutijerez je i pored solidnih vožnji na treninzima završio svoje kvalifikacije u prvom delu sesije, zauzevši poziciju 17.