Meklaren prebacuje fokus na trku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.09.2013.


Meklaren prebacuje fokus na trku

©McLarenF1

Posle završenog prvog dana i zauzetog petog reda, odnosno devetog i desetog mesta, vozači Meklarena su odlučili da svoj fokus prebace na performanse bolida za trku, jer je Monca poznata kao staza sa dosta prostora za preticanje, a sve u slučaju ako je bolid dobro podešen. Ogibljenje, ugao na prednjim i zadnjim zakrilcima MP4-28, kao i odnos između stepena prenosa, najbitniji su faktori u predstojećoj trci.

"Prvi trening je bio dosta bolji nego drugi, jer popodne nismo bili konkurentni. Dosta stvari smo promenili između dva treninga i znamo koji delovi i podešavanja dobro funkcionišu, a koji ne. U svakom slučaju pozitivan dan sa aspekta razumevnja funkcionisanja bolida. Radićemo naporno tokom noći kako bi što bolje pripremili bolid, znajući važnost trke u odnosu na kvalifikacije", rekao je Baton.

"Moramo napraviti pravi izbor za nedelju. Kao što je Dženson rekao, ne mislim da će kvalifikacije biti bitne kao što obično jesu. Ključ je dobar izbor podešavanja i dobra strategija za nedelju. Više vremena provodim razmatrajući opcije za trku, nego na sutrašnje kvalifikacije. Nisam ni toliko fokusiran da uđem u treću rundu kvalifikacija, jer znam da je naš glavni cilj dobar ishod u nedelju", rekao je Perez.

Meklaren dolazi u Moncu posle proboja na peto mesto koje je do sada držala ekipa Fors Indije. Prednost tima iz Vokinga nad suparnicima iz Silverstona je 4 boda.