Maldonada ne pogađaju kritike


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.09.2013.


Maldonada ne pogađaju kritike

©WilliamsF1

Venecuelanac je na meti sudija bio na VN Belgije kada je zbog opasne vožnje i incidenta sa Polom di Restom dobio kaznu stani-kreni od 10 sekundi.

Vozač Vilijamsa je verovao da cela krivica nije njegova i da deo snosi i Zutil koji je ušao u njegovu liniju kretenja. Međutim, to nije sprečilo sudije da mu dodele kaznu. I pored rastućih kritika Maldonado ne želi da menja svoj stil.

"Ja sam vozač trka, to je trkanje. Moja reputacija je druga stvar. Ja ću nastaviti da se trkam, a neki ljudi slobodno mogu da misle o meni ono što žele. Ne mogu im reći "nemoj tako da misliš".

Maldonado je svestan da i pored toaga što je česta meta sudija, onaj ko napravi grešku mora biti sankcionisan, kao i da sudije mogu da pogreše jer je posao prilično težak.

"Odluka zavisi kako na čitav slučaj oni gledaju iz njihovog ugla, slično fudbalu. Teško je sve objasniti i proceniti kada gledaš sa strane, teško je i kada se sami nalazite u takvoj situaciji objasniti onome ko se u njoj ne nalazi. Ono što se dogodilo na Spa Frankošampu je vrlo jasna i očigledna situacija. Mislim da nije fer što sam samo ja dobio kaznu".