Domenikali podržava Masu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2013.


Domenikali podržava Masu

©PirelliF1

Masino mesto u Ferariju pod znakom je pitanja još od sezone 2010, kada se vratio oporavljen od povrede. Sa njegovim mestom u povezivani su Niko Hilkenberg, Pol di Resta, Žil Bjanki i Kimi Raikonen.

Stefano Domenikali je ipak stao u odbranu višegodišnjeg vozačkog para i objasnio da u idealnim okolnostima postava može ostati ista, Alonso-Masa.

"Nemojte zaboraviti da svi žele da voze za Ferari. Moramo sačekati i videti šta će se dešavati. Moj izbor bi bio da zadržim Masu, jer je dobar momak, posvećen timu, a naokolo nema mnogo takvih vozača, koji bi ujedno odmah pružili rezultate".

"Naravno očekujemo dobre rezultate i od Filipea, zato nećemo žuriti u donošenju konačne odluke. Kada se budemo odlučili objavićemo to zvanično i utišati glasine jednom zauvek".

Masa je takođe uveren da ima tempo, dovoljno koncentracije i samopouzdanja da napravi rezultate i dokaže da zaslužuje mesto u Ferariju.

Domenikali se osvrnuo i na nedavne glasine o mogućem prelasku Alonsa u Red Bul.

"To je deo psihološke igre koja se vodi, za one koji prate i pridaju pažnju takvim stvarima. Činjenica je da smo ujedinjeni u nastojanju da pobeđujemo i da imamo ugovore na dug period. Imam privilegiju da gledam na ove stvari iz drugog ugla i često se smejem i razmišljam o sirotim ljudima koji čitaju takve vesti. Kada bi znali istinu nikada više ne bi čitali tako apsurdne stvari", rekao je šef Ferarija.