Baton zadovoljan napretkom Meklarena


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.08.2013.


Baton zadovoljan napretkom Meklarena

©McLarenF1

Meklaren je prilično dobro počeo nastavak sezone. Dženson Baton je završio na šestom mestu i vodio borbu sa vodećim timovima ove sezone - Mercedesom, Red Bulom i Ferarijem.

8 bodova takođe je dovelo Meklaren na peto mesto u konkurenciji konstruktora, ispred Fors Indije. Takva situacija izgledala je kilometrima daleko u prvom delu šampionata.

Šampion iz 2009-e napravio odličan rezultat, uzimajući u obzir da je morao da promeni svoju strategiju pošto je na servis otišao previše rano.

"Napravili smo grešku na startu praveći servis prerano na početku trke. Promenili smo strategiju sa jednog na dva servisa, onda hteli da vratimo na jedan, ali je prednja leva guma bila istrošena. Hteli smo da pokušamao ali je tempo bio slab".

"Definitivno smo napravili napredak. Hteli smo da se borimo za treće mesto. Sad znamo gde smo pogrešili i šta moramo ispraviti, pa se nadam borbi za treće mesto u Monci. Lepo je opet boriti sa Mercedesom i Red Bulom", rekao je Baton.

Drugi vozač Meklarena, Serhio Perez, nije osvojio bodove. Posle velikih borbi sa Grožanom i vozačima Toro Rosa, završio je na poziciji 11. U borbi sa Grožanom, Čeko nije ostavio dovoljno prostora pa su se sudije odlučile zakaznu prođi-kroz, koja je zantno uticala na plasman Meksikanca.