Fors Indija planira proširenje kapaciteta


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.08.2013.


Fors Indija planira proširenje kapaciteta

©ForceIndiaF1

Tim iz Silverstona trenutno je na petoj poziciji u šampionatu, a prethodnih sezona završavao je na šestom i sedmom mestu. VJM06 pokazao se kao jedan od konkurentnijih bolida naročito u početkom sezone.

Suvlasnik tima Vidžej Malija veruje da tim može značajno da poveća stepen performansi ako se u upotrebu uvede vazdušni tunel u razmeri od 60% bolida.

Ali pre nego što novi vazdušni tunel bude izgrađen sa namerom da zameni onaj u Brekliju iz ere Džordana, tim sa sredine grida želi da zna koliko će plan rezanja troškova dozvoljavati trošenja novca u razvoj.

"Znamo da moramo da napravimo neke kapitalne investicije, posebno u sektoru aerodinamike ali želimo pojašnjavanje pravila. Ako će vreme u vazdušnim tunelima biti ograničeno, onda nema svrhe praviti moderan vazdušni tunel i prateće objekte koje nećemo koristiti u dovoljnoj meri. U tom slučaju možemo deliti i iznajmljivati neki vazdušni tunel".

"Ako budemi imali pristup modernom vazdušnom tunelu verujem da će naše performanse biti značajno poboljšane, a sektor aerodinamike je trenutno jedan od naših hendikepa", rekao je Vidžej Malija.

Pored vazdušnog tunela Fors Indija planira i proširenje fabričkih kapaciteta u Silverstonu.

Cilj tima svakako je zadržavanje pete pozicije u konkurenciji konstruktora, odnosno ostanak u plasmanu ispred Meklarena. Takođe, uz proširenje fabričkih kapaciteta, "Fors" planira približavanje društvu velikih timova, poput Red Bula, Lotusa, Mercedesa, Meklarena i Ferarija.