Mercedes pretnja za Red Bul


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.07.2013.


Mercedes pretnja za Red Bul

©Red Bull F1

Sebastijan Fetel trenutno ima prednost od 38 bodova u plasmanu vozača ispred Kimija Raikonena, dok je Red Bul 69 bodova ispred Mercedesa po poenima konstruktora. Međutim, Hamiltonova pobeda u toplim uslovima na Hungaroringu ukazuje da će Mercedes biti velika pretnja u narednim trkama pa je šef tima Kristijan Horner  pozvao Red Bul da se ne opušta.

"Mislim da smo spremni za veoma intezivnu drugu polovinu godine", rekao je on. "Ali, mi samo treba da održimo našu doslednost bez obzira ko je protivnik."

Na pitanje da li Hamiltonova pobeda znači da je borba za titulu ponovo počela, on je dodao: "Ja ne mislim da je ikad bila prekinuta. Mercedes još od druge trke je veoma brz i to je slučaj i ovde. U razlicitim trkama požemo videti da su različiti vozači u vrhu, Kimi u Nemačkoj ili Luis ovde ili Rozberg na Silverstonu.

Međutim, Horner je istakao da je Hamilton relativno lako trijumfovao na Hungaroringu nakon što se Fetel zadržao iza Džensona Batona nakon prvog pit stopa.

"Mislim da je Luis odradio odlican posao, vozio veoma dobro, i napravio je ključne poteze - jedan na jedan sa Batonom i Veberom na kljucnim tackama trke. Takođe, mislim da je posle Sebastijanove štete na predjem krilu bio u dobroj mogućnosti da kontroliše trku, nije bio ugržen. Mercedes ima veoma jak auto. Oni su se na pol poziciju popeli na šest ili sedam trka, i imaju tri pobede."