Konačno prvi bod za Vilijams


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.07.2013.


Konačno prvi bod za Vilijams

©WilliamsF1

Vilijamsovi vozači imali su solidan tempo tokom čitavog vikenda na Hungaroringu, posebno Maldonado. Da se može do bodova nagovešteno je već na kvalifikacijama kada su oba vozača prošli u drugi deo sesije bez većih teškoća.

Venecuelanac je imao odličan start trke i sa pozicije 15 uspeo da se probije do pozicije 10. Dugo je držao poziciju koja vodi do bodova, međutim pred sam kraj trke nakon nekoliko servisa ipak je morao da prepusti rivalima u konkurentnijim bolidima.

Sreća se ovog puta osmehnula i Vilijamsu pa je nakon odustajanja Rozberga šest krugova pre kraja trke, Maldonado uspeo da upiše prvi bod za tim u sezoni 2013.

"Imao sam dobar start sa petnaeste pozicije i napravio nekoliko preticanja koja su bila na limitu, što je uvek zadovoljstvo jer ova staza ne ostavlja mesta za preticanje. Auto je bio konstantan. Sada zaista želim da nastavim sa osvajanjem bodova, uz mnogo jača izdanja u drugom delu sezone", rekao je Maldonado.

Valteri Botas je imao dosta težu trku. Maldonadov kolega nije imao tempo i uz mnogo teškoća vozio je na samom začelju karavana. Bilo je ovo prvo odustajanje za Finca u sezoni kome je primarni cilj bio da završi sve ovogodišnje trke.

"Šteta, ovo je moje prvo odustajanje u sezoni, a cilj je bio da završim sve trke. Moramo ispitati uzrok odustajanja, ali sumnjamo na hidrauliku jer sam prvo izgubio volan, a zatim i motor. Generalno za mene trka nije bila najbolja. Ipak, osećam da napredujem i sada sam okrenut ka drugom delu sezone. Čestitke Pastoru i timu na osvajanju prvog boda. Sada moramo da nastavimo da naporno radimo kako bismo se vratili još spremniji posle letnje pauze", rekao je Botas.