Jubilarna 100-ta trka za Zutila


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.07.2013.


Jubilarna 100-ta trka za Zutila

©Force India

Mnogi vozači su uspeli da uđu u "Klub 100" ali ne na način na koji je to uspeo Zutil. Njegov put sigurno je teži jer je kroz celu svoju dosadašnju karijeru vozio u timovima sa manjim budžetom ali ipak uspeo da bude primećen i stvori ime koje se pamti u Formuli 1.

Svoju F1 karijeru počeo je u Midlandu odnosno Spajkeru, testvovima 2006. godine. Zatim, dobija mesto vozača u sledećoj sezoni i u kratkotrajnoj istoriji ovog tima beleži svoj prvi bod i jedani bod Spajkera u njegovom F1 učešću.

Fors Indija nastaje na temeljima Spajkera i prilično je nekonkurentna u sezoni 2008. Zutil se nameće odličnom vožnjom u Monaku ali ga iz trke sa pozicije 4 izbacuje Raikonen kasnim kočenjem, odnosno zakucavanjem u njegov bolid. Osatje bez bodova u toj sezoni ali se nameće kao veoma konkurentan vozač sa nekonkurentnim bolidom.

Prve značajnije rezultate i vožnje pokazuje 2009-e kada Fors Indija pravi prilično konkurentan bolid uzimajući u obzir budžet tima. Kvalifikovanje na drugu startnu poziciju u Monci i završetak na poziciji 4 pokazuje pravi potencijal ovog vozača kada ima u rukama pravu mašinu. Uz to, Zutil je u Monci odvozio i najbrži krug.

U sezoni 2010, konstantnim vožnjama ulazi u treći deo kvalifikacija na četiri prve trke, što dokazuje njegovu klasu, a najbolji rezultat je 5. mesto u Maleziji.

Sezona 2011 trebala je da tim i Zutila odvede još više u krugovima Formule 1 ali se ipak van staze desio koban ispad koji je ugrozio i njegovu F1 karijeru. Incident koji se desio u diskoteci između Erika Luksa i Adrijana Zutila dobija, čini se, preveliku pažnju medija, a cela afera dobija sudski epilog. Luis Hamilton, do tada veliki prijatelj Zutila, odbija da svedoči na sudu na njegov poziv, pa tako Zutil gubi šansu za jaču odbranu. Sve to uticalo je i na izdanja na stazi. Dva puta pozicija 6 najbolji je rezultat za Nemca. Afera ostavlja veliki trag, tako da Zutil dobija kaznu od 18 meseci uslovno i 200.000 evra, a F1 karijeru prekida u sezoni 2012.

U sezoni 2013 Fors Indija je birala između Bjankija i Zutila. Igrajući na sigurno, "Fors" je dobio svakako mnogo više. U povratničkoj sezoni na stazi u Monaku, na kojoj je imao najmanje sreće i uspeha, stigao je do 5. mesta prestigavši dva šampiona - Alonsa i Batona i dokazao da je preticanje u Monaku moguće -proglašen je za ubicu divova, još jednom dokazavši svoju klasu u manje konkurentnom bolidu.

Zutil je za sad u karijeri na 99 trka osvojio 118 bodova, dve pol-pozicije i jedno 4. mesto kao najbolji rezultat.

Iako statistika deluje skromno u Fors Indiji vozi pravi timski igrač, velika F1 zvezda i vozač koji će nadamo se, pružiti još mnogo dobrih vožnji i zapaženih rezultata.