Simonds u Vilijamsu umesto Kuglana


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.07.2013.


Simonds u Vilijamsu umesto Kuglana

©WilliamsF1

Dosadašnji dehnički direktor Vilijamsa, Majk Kuglan odlazi sa te funkcije, a na njegovo mesto dolazi Pet Simonds, zvanično od 19. avgusta.

Simonds je preko 30 godina u Formuli 1 i postigao je uspehe sa najvećim timovima i vozačima u sportu. Karijeru je počeo u Tolemanu, a najveće uspehe postigao je u Benetonu i Renou. Sa Šumaherom i Alonsom zajedno je osvojio 32 pobede, 4 šampionata vozača i 3 šampionata konstruktora. Od 2009-e ima svoju tehničko-konsultantsku firmu za moto sport, a uporedo je radio u Marusiji kao tehnički konsultant.

"Oduševljen sam Petovim dolaskom u tim. Njegovi tehničke mogućnosti i sportski uspeh govore o njemu i siguran sam da će njegovo znanje i vođstvo značajno doprineti uspehu za koji svi mi u Vilijamsu naporno radimo", rekao je Frenk Vilijams.

"Vilijams je tim koji je ogrezao u uspehu i inženjerskoj uspešnosti, počastvovan sam da budem pozvan da igram ulogu u povratku na pravično mesto u vrhu Formule 1. Ser Frenk Vilijams, Majko O'Driskol i Kler Vilijams, postaili su temelje za uspeh i neopisivo sam uzbuđen pred početak  novog izazova", rekao je Pet Simonds, novi tehnički direktor Vilijamsa.