Pet Simonds odlazi iz Marusije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.07.2013.


Pet Simonds odlazi iz Marusije

©MarussiaF1

Marusija F1 i tehnički konsultant Pet Simonds postigli su dogovor o prekidu saradnje koji stupa na snagu odmah.

Pet je počeo sa radom u Marusiji u proleće 2011-e, na startu druge sezone u Formuli 1 za Marusiju i ugovor je produžavan još od tog vremena.

Tokom ovog perioda Simonds je dosta pomogao svojim iskustvom u razvoju tima, kao i dovođenjem personala u ključne oblasti razvoja.

"Svaka sezona za Marusiju je značajan korak u rastu i razvoju tima na svim nivoima. Nivo do koga smo stigli vidljiv je ove sezone, kada smo pokazali koliko smo postigli na tehničkom nivou. Imamo talentovane ekipe dizajnera i inženjera koji su postigli zapažene rezultate u poslednje dve sezone, a nova uzbuđnja tek predstoje u saradnji sa Ferarijem. Želim da se zahvalim Petu za njegov doprinos razvoju strukture. U doglednom vremenu objavićemo korake u našem planu za dalji rast i razvoj", rekao je Džon But, šef Marusije.

"Zaista sam uživaou Marusiji u protekle dve i po sezone. Tim se značajno razvio tokom tog vremena i sada ima ljude i resurse za postizanje značajnih rezultata u budućnosti. Želim Matusiji uspeh koji svakako zaslužuje", rekao je Pet Simonds, dosadašnji tehnički konsultant tima.