Super meke gume maksimalno 10 krugova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.05.2011.


Super meke gume maksimalno 10 krugova

©

Degradacija Pirelijevih guma, pored malo otežanijeg praćenja televizijskih prenosa, dovela je i do zanimljivijih trka zbog nastojanja vozča da izvuku maksimum, odnosno predugog ostajanja na stazi.

U saopštenju pred najavu trke proizvođač navodi:"Iako nisu napogodnije za kvalifikacije, ipak donose vrhunske performanse ponuđene u Pi Ziro liniji pneumatika. Jedna od glavnih karakteristika je neverovatno kratko vreme zagrevanja, što znači da su performanse dostupne odmah od samog početka, ali njena ekstremno meka smeša znači da može trajati oko 10 krugova. Vek trajanja možda je i manji, ako se koriste na početku trke kada je auto opterećen sa oko 200 litara goriva. Monako je ulična staza karakteristična po malom broju mesta za preticanje pa kvalifikacije mogu biti od presudnog značaja."

"Super meke gume dizajnirane su da pruže neverovatne performanse tokom kratkog perioda vremena, a cena takvih karakteristika je vek trajanja, pa svi timovi moraju da razrade svoje taktike veoma pažljivo", rekao je Pol Hemberi, direktor Pireli Sporta.

Za duže stintove, Pireli Pi Ziro-žuta, već se dokazala kao proveren, pouzdan proizvod koji doprinosi neizvesnoj trci, dajući vozačima samopouzdanje i uverenje da moraju da idu do maksimuma", dodao je Hemberi.