Suzi Volf na testu mladih vozača


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.07.2013.


Suzi Volf na testu mladih vozača

©Williams

Suzi Volf (30) ove godine promovisana je u test vozača Vilijamsa, a svoje dužnosti na testu podeliće sa Danijelom Hunkadeljom i Pastorom Maldonadom.

"Fantastična prilika, sada je na meni da se što bolje pripremim za test. Biće to veliki izazov, ali najbitnije je da odradim dobar posao i pružim dosta podataka timu, dokazujući da sam na nivou potrebnom za ovaj test."

"Veći deo mog posla baziran je na simulatoru, zato je ova prilika bitna za mene. Daće mi bolje razumevanje bolida na stazi i u korelaciji sa simulatorom, imaću više iskustva u daljem radu", rekla je Suzi Volf.

Španac Danijel Hunkadelja, šampion F3 Euroserije, takođe će imati priliku da vozi bolid Vilijamsa.

"Ovo je vrlo važan test za bilo kog mladog vozača, jer nemamo mnogo šansi da isprobamo F1 bolid. Prvo iskustvo sa Formulom 1 imao sam prošle godine, kao nagradu za osvajanje šampionata u F3 Euroseriji, ali to je bio bolid iz sezone 2009. Ovo će biti prava stvar, jer dobijam šansu da vozim ovogodišnji bolid."

"Proveo sam nekoliko dana u fabrici i odmah sam se odomaćio, imao sam osećaj da sam kod kuće. Gledanje istorije tima bilo je neverovatno, zato šansa da vozim za Vilijams, tim u kome je vozilo toliko odličnih vozača, predstavlja specijalnu priliku", rekao je 22-ogodišnji Hunkadelja.