Fernli: Fors Indija na gubitku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.07.2013.


Fernli: Fors Indija na gubitku

©Force India

Ekipa iz Silverstona imala je solidne rezultate u prvom delu sezone, a trenutno se naslazi na petom mestu u šampionatu.

Međutim, na Velikoj nagradi Nemačke tim nije osvojio bodove, a jedan od razloga je promena u strukturi gume koje je uveo Pireli. Za Mađarsku se očekuje još promena, pa drugi čovek Forsa očekuje da ni naredne neće odgovarati njihovom VJM06.

"Mislim da će biti baš tako, promena je velika. Bitno je da ćemo ih voziti na Silverstonu sledeće sedmice, pa možemo napraviti poređenje sa rezultatima trke od pre par nedelja."

"Vreme tokom trke bilo je prilično dobro, imamo dobre podatke i možemo napraviti poređenje. Ipak, gume su značajno drugačije, a bolid je dizajnirano specijalno za ovosezonske gume. Moraćemo da menjamo neke delove koje nismo više planirali da razvijamo, jer se okrećemo projektovanju bolida za szonu 2014. To sve nije dobro i zdravo za Fors Indiju."

"Ima još timova koji imaju problema. Ferari je u sličnoj situaciji, dok je na Lotus promena uticala sasvim drugačije. Ostali timovi će proći bolje ili lošije u zavisnosti od slučaja. Mi smo gubitnici, pitanje je samo u kojoj meri", reka je Fernli.