Pireli predstavio gume za Silverston


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.07.2013.


Pireli predstavio gume za Silverston

©Pirelli

Posle višestukog pucanja na Velikoj nagradi Nemačke, rukovodeće telo FIA-e donelo je odluku da promeni pravila i dozvoli Pireliju strukturne promene gume, sa ojačanom strukturom od kevlara, koja je uvedena na Velikoj nagradi Nemačke.

Sledeći korak je predstavljanje dorađenih guma sa strukturom iz 2012-e i smešom gume od 2013-e. Ove gume će biti testirane po prvi put na Silverstonu i to: tri seta tvrdih guma, dva seta srednje tvrdih i jedan set eksperimentalnih guma.

"Donosimo ukupno pet setova guma-tri seta tvrdih i dva seta srednje tvrdih sa strukturom gume iz 2012-e i smešom iz ove sezone. Ove gume će biti korišćenje do kraja ove sezone. Takođe, imamo i protototip nove gume, govorimo o tvrdoj smeši", rekao je Pol Hemberi.

Hemberi je ubeđen da su problemi iz prvog dela sezone stvar prošlosti, ali da je kompanija na raskršću. Pred njom se nalaze obimne promene koje se uvode sledeće sezone, a ugovor o nastavku saradnje još nije potpisan.

"Pomalo smo u u čudnoj situaciji, da li da trošimo milione ili ne. Trenutno radimo uvereni u novi dogovor, ozbiljno razmišljajući o sledećoj sezoni jer su bolidi dramatično drugačiji i predstavljaju veliki izazov za gume."