Barikelo nije spreman za završetak karijere


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.05.2011.


Barikelo nije spreman za završetak karijere

©

Tim iz Grouva prolazi kroz najgori start sezone ikada, a prvi poeni nisu osvojeni ni posle pet trka.

Barikelo proslavlja svoj 39-i rođendan i 19 godina karijere u Formuli 1, pa bi bilo logično da želja za trkama u njemu počinje da bledi, odnosno da raste, ali ona za završetkom karijere. Ako dodamo da je na VN Španije startovao sa pozicije 19, a završio na poziciji 17, sve govori da bi to bio logičan redosled stvari. Ali, sa 307 trka, što je rekord koji nosi, brazilski veteran ne pomišlja o završetku karijere.

"Sada ne razmiljšam o tome. Trenutno sam frustriran prevelikim trudom i lošim pozicijama na kraju trke. Bolid ne sluša, kao da nje tu, borim se sa njim, ali još uvek ne raznmišljam o odlasku. Voziti loš bolid nije ugodno, nikada nije dovoljno dobar, ali ja imam veliku motivaciju koja me pokreće. Pitao sam Džekija Stjuarta pre trke da mi kaže, zašto još uvek volim ovo toliko puno, kada krećem sa 19-e pozicije? Mogao sam ostati kući sa decom i uživati, ali ipak treba mi sve ovo. Treba mi adrenalin i mogućnost da promenim stvari. Siguran sam da hoću, ali u ovim trenucima patim."

Kriza u Vilijamsu dovela je do odlaska tehničkog direktora Sema Majklsa i šefa aerodinamike Džona Tomilsona, na kraju ovogodišnjeg šampionata. Kontraverzni Majk Kuglan dolazi sledećeg mesecana u tim na mesto glavnog ineženjera. Barikelo se nada da će restrukturiranje tima dovesti do bolje budućnosti i rezultata tima.

"Tim prolazi kroz težak period i ono što ekipi treba je da kreiramo dobro okruženje i atmosferu. Sačekaćemo Kuglana i to će nam dati novi pravac i tehničko vođstvo. Lako je kriviti bilo koga, ali to neće ništa promeniti. Čekamo da se nešto pozitivno desi", rekao je Barikelo.