Nove glasine oko budućnosti Zaubera


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.07.2013.


Nove glasine oko budućnosti Zaubera

©Sauber F1

Zauber je na Silverstonu objavio da ima finansijjskih poteškoća, kao i da je na putu rešavanja istih. Cela situacija ugrozila je razvoj ovogodišnjeg bolida, a Niko Hilkenberg je nedavno izjavio da mu plata kasni.

Moniša Kaltenborn u petak je bila odsutna, a prema navodima "Spid Vika" u Hinvilu je bila dalegacija Vlade Švajcarske, od koje tim traži izvesnu finasijsku pomoć. Švajcarci su svesni da je zauber tehnološki jedna veoma značajna kompanija ali nisu mnogo izdašni kada je u pitanju izdvajanje novca.

Takođe, krenule su glasine da će menadžer Nikols Tod (Masa, Maldonado, Bjanki, ART GP2 tim), sin Žana Toda, biti jedan od mogućih kupaca tima.

Već poznata glasina je da je tim u pregovorima sa Gaspromom, ali list navodi da je situacija nejasna ako je Tod umešan u celu priču.

Švajcarki "Blik" kao potencijalnog kupca navodi i vlasnika Čelsija, ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Ipak, ako je za utehu Zauberu, dok se problmi ne reše, tim može da računa na siguran novac od testa na Silverstonu. Japanac Kimija Sato (23), koji nema veze sa poznatim Takumom Satom, trebao bi da vozi Zauber C32. Za jedan dan testa sponzori će uplatiti 250.000 evra.