Hamilton zadovoljan promenama koje uvodi Pireli


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.07.2013.


Hamilton zadovoljan promenama koje uvodi Pireli

©Mercedes F1

Hamilton je bio vodeći na VN Velike Britanije, a onda je usledila eksplozija zadnje leve gume, koja ga je bacila na začelje i upropastila šansu za pobedu.

"Ono što se dogodilo je neprihvatljivo. Sigurnost je najvažnija stavka. Neko se mogao slupati. Iza vozila bezbednosti sam razmišljao o tome, da se nešto preduzima samo kada neko od vozača bude povređen".

Hamilton je prokomentrisao nove promene koje uvodi Pireli.

"Zadovoljan sam promenama, ali tek kada stignemo u Nemačku videćemo o kakvim promenama se radi. Svi smo u ustoj situaciji, drago mi je da je nešto preduzeto. Još uvek smo u problemu. Videćemo kako će ovaj vikend proći, ali sam siguran da su preduzeli prave korake u poboljšanju sigurnosti", rekao je Hamilton.

Klupski kolega Niko Rozberg, takođe je zadovoljan preduzetim promenama. One ne veruje da će promene uticati na trenutni tempo Mercedesa.

"Nemamo iskustvo sa ovim gumama. Koristili smo ih u Montrealu, ako ne grešim (tokom treninga), pa će ovo biti novi proces učenja. Uz bolid kakav imamo nije bitno koje ćemo gume koristiti, jer je generalno brz. Ubeđen sam da možemo ostati na poziciji na kojoj smo sada", rekao je Rozberg.