Pireli: Gume sa strukturom od kevlara u Mađarskoj


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.07.2013.


Pireli: Gume sa strukturom od kevlara u Mađarskoj

©Pirelli

Pireli na sve načine pokušava da izađe iz problematične situacije. Pored poricanja da je bez dozvole promenjena struktura guma, odnosno bez znanja FIA-e, proizvođač svaljuje odgovornost sa sebe izjavom da je nepravilno korišćenje uzrok pucanja.

Naime procurela je vest, da je na Silverstonu Pireli koristio modifikovane gume sa umetnutim slojem vlakna, bi struktura bila ojačana. Italijanski proizvođač demantovao je ovu vest.

Sa druge strane Pireli izjavljuje da je nepravilno korišćenje uzrok pucanja guma. Među osnovnim propustima je nizak pritisak, koji uz oštre uglove i visoke ivičnjake, kombinacija koja je dovela to eksplozija.

Nove gume sa srtukturom od kevlara biće uvedenu na treningu u Nemačkoj, kao i ponovno uvođnje pojasa od kevlara. Prednje gume ostaće nepromenjene.

Od Mađarske biće uvedena potpuno nova linija guma. Gume će imati karaktristike ovogodišnjih u kombinaciji sa prošlogodišnjom strukturom, od kevlara. Smeša, odnosno sastav gume ostaje isti, što garantuje brže krugove i veći radni opseg. Nova specifikacija je dogovorena sa FIA-om i biće testirana od 17. do 19. jula na Silverstonu.