Oba vozača Fors Indije u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.06.2013.


Oba vozača Fors Indije u bodovima

©Pirelli

Kažnjeni Di Resta imao je teži zadatak, proboj sa pretposlednjeg mesta. Ipak, do kraj trke, koja je obilovala prekidima, uz odustajanje nekoliko rivala uspeo je da stigne do pozicije 9. Bolid VJM06 funkcionisao jeprilično dobro.

"Ovo nije najbolja trka za mene ali obzirom na to šta se sve izdešavalo, mogu biti zadovoljan sa dva boda. Žrtvovali smo promenu krila, koje sam oštetio u borbi sa Hilkenbergom i odlučili da ga promenimo po izlasku vozila bezbednosti. Zbog toga sam verovatno izgubio nekoliko pozicija. Do kraja trke imao sam novije gume, sustigao Rikarda, ali nisam uspeo da ga obiđem. Vikend je bio pun turbulencija, imali smo dosta loših i dobrih trenutaka. Ipak, na kraju završili smo u bodovima sa oba auta, a to je najbitnije", rekao je Pol di Resta.

Zutil je možda moga i do podijuma na silverstonu, ali se odlučio za pogrešnu taktiku, bez zamene guma na drugom izlasku vozila bezbednosti, slično Raikonenu.

"Start je bio veoma dobar, probio sam se do četvrte pozicije. Planirali smo dva zaustavljanja u boksu. Bio je izazov čuvati gume i poziciju ali je glavni problem nastao kada je izašlo vozilo bezbednosti drugi put. Rivali su uzeli nove gume i imali veliku prednost. Prestigli su me prilično lako u nekoliko krugova. Razočaravajuće je izgubiti toliko pozicija na samom kraju. Ipak, sedmo mesto nije toliko loše, možemo biti zadovoljni rezultatom", rekao je Zutil.