Bod nade za Zauber na Silverstonu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.06.2013.


Bod nade za Zauber na Silverstonu

©Sauber F1

"Današnja trak bila je veoma zabavna, imao sam dosta duela i moga da forsiram. U jednom trenutku izgubio uvid u dešavanja i moju poziciju, zbog čestih izlazaka vozila bezbednosti i problema sa krhotinama na stazi. Iamo sam postepeni gubitak pritiska u gumi tokom drugog stinta , pa sam morao ranije u boks. Imali smo očekivanu brzinu u trci i generalno bolji dan u odnosu na kvalifikacije", rekao je Hilkenberg.

Esteban Gutijerez je takođe imao problem sa popuštanjem pritiska u prednjoj levoj gumi, a zatim je imao i oštećenje prednjeg krila, te je morao na još jedan neplanirani servis. Trku je završio na poziciji 14.

Zauber je osmi u generalnom plasmanu i može se reći da su bodovi došli neplanirano. Ekipa je u velikim finasijskim problemima sa dosta pristiglih računa na naplatu.

Šefica ekipe Moniša Kaltenborn, priznala je poteškoće ali je opovrgla glasine da je tim u tolikoj krizi da bi mogao da se povuče iz šampionata.

Na ruku timu neide ni odlazak glavnog dizajnera Mata Morisa u Meklaren.

Bolid je trebao do ovog dela sezone biti značajno redizajniran ali je finasijska kriza u timu zaustavila razvoj C32.

Dovođenje novih sponzora previše sporo ide, a glasine gruže da je u pitanju Gasprom, nekada sponzor legendarnog Minardija, a sada sponzor fudbalskog kluba Čelsi, partnera Zaubera.