Pireli: Eksplozije na Silverstonu novi problem


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.06.2013.


Pireli: Eksplozije na Silverstonu novi problem

©Pirelli

Nosilac pol pozicije Luis Hamilton, Felipe Masa, Žan-Erik Vern i Serhio Perez imali su problema sa pucanjem pneumatika u 52 kruga dugoj trci na Silverstonu. U slučaju Verna na stazu je izašalo vozilo bezbednosti jer je ostalo dosta gume i krhotina na stazi. Ipak, ostali incidenti nisu bili ništa manje bezazleni, pogotovu poslednji, kada je Perezu pukao zadnji desni pneumatik. Iza njega se našao Fenando Alonso koji je samo prisebnošću ostao na stazi uz izbegavanje udesa, jer ga je veliko parče gume pogodilo direktno u kacigu.

Pol Hemberi je dao šturu izjavu posle trke, dok se ne izvrši kompletna analiza svih slučaja.

"Očigledno je da je ovo novi problem. Ono što smo videli je sasvim novi slučaj. Ovo je drugačiji tip problema. Trenutno radimo analize."

"Moramo sve ispitati u potpunosti da bi shvatili šta se dogodilo. Kada budemo imali činjenice, onda ćemo moći da razumemo šta se dogodilo i uđemo u srž problema. Situaciju shvatamo ozbiljno, kada budemo imali odgovore objaviećmo ih", dodao je on.

Predsednik FIA-e Žan Tod, posle najnovijih događaja sazvao je sastanak sa šefovima timova, kao i sa predstavnicima Pirelija. Do sada nije dogovorena alternativna specifikacija guma, pa je novonastala situacija, povod da se ubrza donošenje rešenja.