Rozberg: Posebna pobeda


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.06.2013.


Rozberg: Posebna pobeda

©Mercedes

Vozač Mercedesa preuzeo je vođstvo nakon pehova rivala. Prvo je njegov klupski kolega koji je poveo trku doživeo eksploziju zadnje leve gume, a potom je i Fetel, koji mu je na startu oduzeo drugo mesto, odustao zbog kvara na bolidu.

Odluka da se uzmu nove gume tokom poslednjeg izlasaka vozila sigurnosti, upravo radi uklanjanja Fetelovog bolida, bila je ključna.

"Fantastična trka. Veoma poseban dan. Tim je odradio fantastičan posao. Dobili smo tempo i konstantno napredujemo. Imamo zaista brz auto u kvalifikacijama, napredujemo iz trke u trkz. Danas smo imali brz auto. Ova pobeda je posebna za nas, fabrika nam je nedaleko odavde, skoro ceo tim je na stazi", rekao je Rozberg.

Hamilton je imao manje sreće. Posle vođstva i pucanja pneumatika, pao je na začelje ali je ipak do kraja trke stigao do četvrte pozicije.

Rozbergu je ovo treća pobeda u karijeri, druga ove sezone. Trenutno je na šestom mestu u šampionatu sa 82 boda, 50 iza lidera Sebastijana Fetela. Mercedes je drugi u šampioantu 48 bodova iza Red Bula.