FIA potvrdila testove u sezoni, nova prvila i penalizaciju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.06.2013.


FIA potvrdila testove u sezoni, nova prvila i penalizaciju

©FIA

Četiri dvodnevna testa biće uvedena tokom sezone i zameniće godišnji test mladih vozača, koji traje četiri dana, kao i dosadašne osmodnevne promotivne vožnje tokom sezone. Testovi će se voziti utorkom i sredom posle nekih trka u Evropi.

Testovi za sledeću sezonu počeće u januaru, kako bi se dalo više vremena za ispitivanje novih 1,6l turbo motora. Predsezonski testovi obično počinju u februru ali će naredne sezone biti napravljen izuzetak.

Svi mehaničari koji rade na kolima tokom trke moraće da nose i zaštitu za glavu.

Svi vozači dobijaće po jedan ekstra set pneumatika na prvom treningu i moći će da ih koriste u prvih 30 minuta. Pravilo je uvedeno da bi se timovi ohrabrili da voze više na prvom treningu, netaktizirajući oko trošenja guma.

Svaki vozač imaće na raspolaganju 5 agregata. Dogovoreno je da svako korišćenje dodatnog agregata bude sankcionisano startom sa linije boksa. Svako menjanje delova motora osim dozvoljenih pet , kao što su turbo kompresor, MGU ili baterije za skladištenje energije, rezultovaće kaznom od 10 mesta unazad.

Menjači će sada morati da traju 6 trka, umesto dosadašnjih pet.

Proizvođači će imati pravo da na homologaciju jednog motora u periodu 2014-2020. Eventualne promene na agregatima biće dozvoljene u slučaju smanjenja troškova ili povećanja pouzdanosti.

Bolid neće smeti da koristi više od 100kg goriva od starta do kraja trke. Kontrola će se vršiti pomoću FIA-inog uređaja za merenje potrošnje goriva.

Brzina u boksu, koja je trenutno 60km/h za slobodne treninge i 100km/h za kvalifikacije i trening (osim u slučaju Melburna, Monaka i Singapura, gde je ograničenje tokom celog vikenda 60km/h), modifikovano je i sada je 80 km/h za čitav vikend, osim u slučaju navedene tri trke. Modifikacija se uvodi iz bezbedonosnih razloga, jer vozači retko imaju priliku da vežbaju kočenje pri brzini od 100km/h, sve do trke. Sada je brzina ista, tako da se očekuje brza adaptacija i veće sigurnost.

Novi kazneni bodovni sistem uvodi se za vozače. Svaki vozač koji skupi 12 bodova, dobiće zabranu učestvovanja na narednoj trci. Bodovi će ostajati u "vozačkoj dozvoli" 12 meseci, a broj kaznenih bodova variraće od 1 do 3, u zavisnosti od prekršaja.

Sa tehničke strane takođe su potvrđene su mere da se eliminišu stepenasti nosevi bolida i poveća minimalna težina (+5kg), zbog novih težih agregata. Takođe, biće uvedene nove standardizovane bočne udarne strukture i obloge kokpita (smanjeno uvijanje pod pritiskom sa 20mm na 5 mm).

Elektronska kontrola zadnje kočnice je zabranjena kak bi se obezbedilo konstantno kočenje ključno za prikupljanje obnovljive energije.