Abitebul: Resursi limitiraju napredak Kejtrema


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.06.2013.


Abitebul: Resursi limitiraju napredak Kejtrema

©Catheram

Kejtrem je početkom sezone planirao priključivanje etabliranim timovima ali je relnost mnogo drugačija. Ustvari, u prvim trkama Kejtrem se borio da dostigne performanse Marusije, a prve znake napretka pokazao je u Bahreinu kada je donet prvi paket poboljšanja za CT03.

"Naša infrastruktura i naši resursi ne dozvoljavaju nam da promenimo fundametntalne i strukturne karakteristike šasije koja je dizajnirana 2011-e, vožena 2012-e i preneta u 2013-u.

Dizajn nove šasije je veoma skup pa se tim odlučio za postojeću kako bi ograničio troškove. Kejtremov plan je da se veliki korak napravi sa uvođenjem novih pravila, a znajući da je ulaganje u razvoj za novu eru dug i skup, od tima se ne očekuje značajniji pomak na grudu.

"Neću da dajem nikakve prognoze gde ćemo biti u narednih šest trka ili na kraju sezone ali ćemo imati nove delove skoro na svakoj trci. Radimo ono što možemo da nastavimo borbu i što više naučimo o nama samima. Moramo pronaći balans između potrebe da pojačamo rad na projektu za 2014-u i ovogodišnje sezone. Biće trka koje će nam više odgovarati ali će biti i trka kao što je bila u Kanadi. Šta god se bude dešavalo moramo učiti i unapređivati se, kao što sada učimo iz primera Montreala", rekao je Abitebul.

Šef Kejtrma je konstatovao da Mark Smit, tehnički direktor ekipe, dobro radi svoj posao ali i da su rivali iza Marusije uradili odličan posao u poslednjih 18 meseci.