Hilkenberg čeka konkurentan bolid


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.06.2013.


Hilkenberg čeka konkurentan bolid

©Sauber

Hilkenberg je započeo svoju F1 karijeru u Vilijamsu da bi potom prešao u Fors Indiju. U prvoj godini imao je ulogu rezervnog vozača, a potom je vozio dve sezone.

Dolazak u Zauber trebao je biti stepenik više, međutim, ove godine ekipa ima velikih problema sa nekonkurentnim bolidom c32.

Iako je po mnogima ova godina povratak unazad, Hilkenberg je ubeđen da će uskoro biti sa timom u kom će moći do osvaja trke, odnosno da će se situacija u samomm zauberu promeniti.

"Ako bolje pogledate, malo je onih koji su odmah ušli u pobednički bolid. Baton je bio sa Hondom nekoliko godina i takođe nije mogao da pokaže svoje sposobnosti, upravo zbog auta".

"Nekada se takve stvari dešavaju, a vi kao vozač uvek želite dobar auto, ali morate biti strpljivi".

Strpljenje je upravo ono što treba Zauberu ove sezone, jer je Hilkenberg uspeo daosvoji 5 bodova na sedam trka.

"Ovo je težak perid za nas. Ne radi sve kako treba, ali takav je život. Moramo i dalje naporo raditi, fokusirati se i pokušati da napravimo bolid bržim. Pred nama je još jedan veliki deo sezone, pokušaćemo da ponegde osvojimo bodove. Moramo dokazati sebi da možemo da napravimo auto boljim. U to sam prilično ubeđen, pitanje je samo koliko možemo unaprediti auto ove sezone", rekao je Hilkenberg.

Stanju u Zauberu svakako mnogo ne pomaže ni Esteban Gutijerez. Novajlija ima podršku jakih sponzora, ali malo doprinosi razvoju ovogodišnjeg bolida uz prilično skromne vožnje.