Marusija zadovoljna odlazi iz Kanade


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.06.2013.


Marusija zadovoljna odlazi iz Kanade

©Marussia

Marusija je ostvarila solidan rezultat u svom četvrtom nastupu u Kanadi, na stazi koja ne pogoduje bolidu MR02. Ipak, suva staza pogodovala je performansama bolida u trci.

"Trka je bila dobra, obzirom da smo na suvoj stazi mogli da prikažemo performanse slične onima sa početka vikenda kada je staza bila suva. Otežavajuća okolnost bio je plan od jednog servisa. Bio sam na konstantnoj vezi sa inženjerima kako bi što bolje odradili plan od 40 krugova. Ipak, prelazak na mekšu smešu bilo je prilično olakšanje uz veću mogućnost odbrane pozicije. Mislim da imamo zadovoljavajući rezultat, na poziciji smo gde smo bili u odnosu na konkurenciju. Nadamo se još boljem izdanju na Silverstonu, na veoma važnoj trci za naš tim", rekao je Žil Bjanki.

Maks Čilton je ipak u poslednjim krugovima trke izgubio poziciju od Šarla Pika iz Kejtrema.

Dobro sam startovao ali je prvi krug bio problematičan. Posle nekoliko krugova mogli smo da vidimo da će naša strategija sa stintom od 40 krugova "upaliti". Trošenje guma je bilo pod kontrolom, nekoliko krugova pre promene na super meke mogao sam čak i da forsiram. Sve pohvale za tim koji je tokom cele trke pratio degradaciju. Rani deo drugog stinta je bio dobar, kasnije sam imao problema i nisam uspeo da odbranim moju poziciju od Pika. Dobro je da smo dodali još jedan dvostruki završetak trke u našu statistiku. Zbog toga imamo veće samopouzdanje pred domaću trkau za mene i tim - VN Velike Britanije na Silverstonu", rekao je Maks Čilton.