Teška trka za Kejtrem


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.06.2013.


Teška trka za Kejtrem

©Cahteram

Skromne performanse tima došle su do izražaja u Kanadi. Pošto nije bilo očekivanih incidenata i prekida trke vozače sa začelja brzo su za krug sustigli rivali sa vrha grida pa je usledila serija sklanjanja uz plave zastave. Neoprezni Van der Garde zasmetao je Veberu, oštetivši prednje krilo na njegovom Red Bulu, a potom je i u slučaju Hilkenberga došlo do sličnih problema uz fatalnije posledice.

"Nisam imao dobar dan. Želim da se izvinim Marku za incident koji smo imali, izvukao sam pouku iz odluke sudija da me kazne sa pet mesta unazad na sledećoj trci. Nekada pravite greške ali bitno je da ih prihvatite, naučite iz njih i nastavite dalje. Imao sam dobar star, prestigao četiri rivala, probivši se na 17. mesto do drugog kruga. Počeli smo trku na super mekim gumama, pa smo u 8. krugu morali u boks. Prvih nekoliko krugova odvozio sam sasvim solidno ali onda je temperatura guma počela naglo da pada, a ujedno i moje vreme kruga. Bilo je veoma frustrirajuće, nisam ništa drugo mogao osim da forsiram. U 33 krugu otišao sam po drugi set srednje tvrdih guma ali sam onda morao da odradim stani-kreni kaznu zbog kontakta sa Markom. Tempertura se nakon povratka na stazu naglo povisila pa sam opet otišao u boks. U ventilacionom otvoru pronađena je trka od vizira koja je pravila problem u većem delu trke. Malo kasnije u krivini pred ciljem sam imao kontakt sa Hilkenbergom. Dao sam mu prostora ali je ušao direktno ispred mene tako da nisam mogao ništa da uradim. Imali smo kontakt, prednje krilo je slomljeno i to je bio kraj moje trke", rekao je Van der Garde.

Šarl Pik je imao malo više uspeha od svog klupskog kolege, a trku je završio na poziciji 18.

"Imao sam dobar start ali sam morao da kočim u prvoj krivini kako bi izbegao sudar. To me je koštalo nekoliko mesta. Prešli smo na srednje tvrde gume u drugom stintu, dobro su držale. Balans auta popravljao se tokom trke, pa smo odlučili da se držimo plana zaustavljajući se na servisu poslednji put u 37 krugu. Desetak krugova pre kraja prestigao sam Čiltona i dobio instrukcije da nastavim sa forsiranjem do kraja trke. Ipak, od tog dela trke nisam sustizao aute ispred pa sam se koncentrisao da dovezem bolid do cilja", rekao je Šarl Pik.