Zauberov vikend za zaborav


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.06.2013.


Zauberov vikend za zaborav

©Sauber

Velika nagrada Kande u Montrealu vikend je za zaborav za ekipu Zauber. Ni jedan od vozača nije završio trku. Hilkenberg je imao kontakt kada je obilazio za krug rivala iz Kejtrema, što je imalo za posledicu probušen pneumatik i oštećenje zadnjeg dela bolida. Gutijrez je napravio početničku grešku na izlasku iz boksa kada je zablokirao prednje kočnice, a potom otklizao u barijeru.

"Razočaravajuće je završiti trku na ovaj način. Obilaženje za krug može biti problematično, ali i ti momci takođe se trkaju i takve stavri se dešavaju u trci. Obišao sa Gida van der Gardea, a potom zakočio. U prvi mah nisam ništa osetio, dok nisam došao do krivine i shvatio da bolid ne ide pravo. Tada smo odlučili da stanem. Iako smo izgubili pozicije na startu, danas nismo imali tempo. Borio sam se za poziciju 14, više od toga teško da sam mogao. Ovo nije idealan način za završetak trke ali na kraju, više od ovoga ne bi ni postigli", rekao je Niko Hilkenberg.

"Tokom čitave trke auto je bio težak za vožnju, a ja sam uvek gurao do maksimuma. Od samog starta rivali su se približili. Prvi set guma bio je težak za vožnju, pa je samo jedan servis bio nemoguć. Kada sam ižao sam mog drugog servisa u prvoij krivini naišao sam na neravninu, prednje kočnice su blolkirale i nisam mogao ništa da uradim", rekao je Esteban Gutijerez.

Pri uklanjanju Gutijerezovog bolida jedan od redara je teško povređen kada ga je pregazio kran-tegljač. Kada je bolid Zaubera podignut, redar se sageo da pokupi radio stanicu koja mu je ispala. Potom se spotako i podleto pod vozilo. Nekoliko sati kasnije podlegao je povredama u bolnici u Montrealu.