Meklaren nemoćan u Kanadi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.06.2013.


Meklaren nemoćan u Kanadi

©McLaren

Meklaren je jedan od timova koji ima mnogo uspeha u Kanadi. Ipak, ove godine pobeda i podijum su bili van domašaja, a pravi uvid u stanje daje i podatak da Baton i Perez nisu mogli u prvih deset. Bila je ovo trka u kojoj je prekinut niz od 64 trke u bodovima. Meklaren je osvajao bodove još od Abu Dabija 2009. godine, kada su Hamilton i Kovalainen ostali izvan prvih 10.

"Bila je ovo loša trka za tim. Posebno je teško zbog činjenice da nam je ova staza uvek odgovarala. Mislim da je bilo bolje da smo startovali na primarnim umestona opcionim gumama. Tokom mog prvog stinta svi vozači na strategiji od dva servisa odradili su servis, a onda me obišli, što je bilo prilično nezgodno".

"Naš auto bolje funkcioniše na brzim stazama kao što su u Maleziji i Kini, zato sa nestrpljenjem očekujem domaću trku na Silverstonu krajem meseca. Probali smo neke delove ovog vikenda ali oni nisu odgovarali ovom tipu staze, trebali bi bolje raditi na Silverstonu i zbog toga sam pozitivan po pitanju budućih trka", rekao je Baton.

"Ovo nije trka kojoj smo se nadali. Pokušali smo da osvojimo bodove ali je bilo nemoguće uraditi nešto bolje. Šteta jer je auto bio prilično dobar tokom prvih krugova. Međutim, nije radio dobro na opcionim gumama, mučili smo se da pronađemo više prijanjanja", dodao je Perez.