Seb presrećan zbog pobede


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.06.2013.


Seb presrećan zbog pobede

©Red Bull

Pobeda vozača Red Bula ni u jednom segmentu trke nije dovedena u pitanje, jer se brzo posle starta izdovjio, a zatim kontrolisao ostvarenu prednost osvojivši prvu pobedu u Kanadi i za sebe i za Red Bul.

"Imali smo dosta dobrih trka u Kanadi ali nikako se nije sve uklapalo da pobedimo. Pre dev godine bio sam veoma blizu i izgubio pobedu u poslednjem krugu. Danas sam iamo odličan osećaj, auto je takođe bio odličan. Mogli smo da odmaknemo od rivala i mogao sam da uživam u svakom krugu. Bilo je težih faza kada je bilo dosta gužve ali generalno, sve je bilo odlično".

Fetel je dodao da se mučio sa super mekim gumama na startu ali da se nije osetio ugroženim.

"Imao sam veoma dobar start i zaista smo mogli da forsiramo. Očigledno, na super mekim gumama, primetili smo da gume prebrzo degradiraju ali mislim da smo bili u istoj poziciji kao i ostali, pa sam bio u prilici da napravim razliku. U nekim fazama imali smo razliku potrebnu za ceo pit-stop i bilo je lakše kontrolistai rastojanje. Bila je ovo odlična trka, sa odličnim servisom tima. Bila je ovo veoma važna trka za pobediti, konačno je imamo na spisku, veoma sam ponosan zbog toga".

Klupski kolega, Mark Veber, imao je peh pošto je pri obilaženju Van der Garda za krug, oštetio rednje krilo svog RB9 i tako umanji šanse za odbranu Alonsa koji je tada bio u naletu. Trku je završio na četvrtom mestu.